Αρχική σελίδα - Ηλίας Σπ. Λάππας - Χειρουργός Μαστού - Μαστολόγος
Ιατρείο
Βιογραφικό
Επιστολές
Άρθρα
Σύνδεσμοι
 
 
  Εκπαίδευση Έργο Δημοσιεύσεις  
 

ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:
Εργάζομαι στο 6° Ογκολογικό Νοσοκομείο του ΙΚΑ «Γεώργιος Γεννηματάς», στη Χειρουργική Κλινική Μαστού.


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ:
Συμμετοχή ως εκπαιδευτής στο Πρόγραμμα Νοσηλευτικής Χειρουργικής Ειδικότητας με θέμα «Γενικές Αρχές Πρώτων Βοηθειών - Προτεραιότητα - Εκτίμηση της Κατάστασης του Πάσχοντα», που οργανώθηκε από τη διεύθυνση της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Πειραιώς, κατά το εκπαιδευτικό έτος 1994 - 95, σύμφωνα με την Α4Β/3841 Υπουργική Απόφαση.


ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ:
Συμμετοχή στο Ερευνητικό Πρωτόκολλο Φάσης III Mannan - MUCI Fushion Protein και Ταμοξιφαίνης σε αντιδιαστολή με Ταμοξιφαίνη μόνη σε καρκίνο του μαστού σταδίου II.

Συμμετοχή στη μελέτη TEAM:Ανοικτή, τυχαιοποιημένη, πολυκεντρική, συγκριτική δοκιμή επικουρικής θεραπείας με Exemestane διάρκειας 5 ετών, έναντι επικουρικής θεραπείας με Ταμοξιφαίνη διάρκειας 5 ετών σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες με πρώιμο καρκίνο του μαστού. (Η μελέτη διεξάγεται από την Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία Μαστού. Αριθμός μελέτης: 971-0NC-0028-081).

Συμμετοχή στη μελέτη ARBI: Πολυκεντρική μελέτη ανοικτής επισήμανσης, σύγκρισης της θεραπείας με το ARIMIDEX μόνο, έναντι του συνδυασμού ARIMIDEX με διφωσφονικά, σε σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες με πρώιμο θετικό για τους υποδοχείς ορμονών καρκίνο του μαστού. (Η μελέτη διεξάγεται από την Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία Μαστού. Αριθμός μελέτης: TBC).


ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ:
Μέλος του Συνδέσμου Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος & Μέριμνας Υγείας «Κωστάκης Μεσογίτης» από το 1999. Εκπόνηση του ετήσιου προγράμματος κλινικής εξέτασης γυναικών του Δήμου Μεταμόρφωσης Αττικής για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και ενημερωτικές ομιλίες.

Εθελοντική προσφορά στο πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής - Ψηλάφηση Μαστού του Δήμου Ελληνικού και ενημερωτικές ομιλίες, από το Μάρτιο 2001 έως σήμερα (2009).


ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ- ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ:
Μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.
Μέλος της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας.
Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού.

 

 
 
 
Βασιλίσσης Σοφίας 48, Τηλ. 210 7227760, Κιν. 694 4591192